Värikäs onnenpyörä somearvontaan!

Onnenpyörä on kolmikielinen, maksuton arvontakone johon voit itse lisätä osallistujien nimiä. Tämä onnenpyörä toimii suoraan selaimella sekä pöytä- että mobiililaitteilla.

Voit myös tallentaa videon tällä onnenpyörällä suorittamastasi arvonnasta ja käyttää sitä kuten toivot, ilman vesileimoja!

Nauhoitettu video tallentuu WEBM -tiedostomuodossa. Katso ohjeet alempaa, kuinka voit muuttaa tiedostomuodon maksutta esim. mp4 -muotoon, jolloin videota voi käyttää useammassa kohteessa.

Kuvassa Onnenpyörä sinivihreällä reunuksella seitsemällä osallistujalla. Onnenpyörä on mobiililaitteelle valmistettu arvontakone.

Jaa ajatuksesi onnenpyörästä!

Onnenpyörä nousi nopeasti ennalta arvaamattoman kovaan suosioon ja ottaisin mielelläni vastaan kehitysehdotuksia, ideoita ja etenkin ilmoituksia bugeista jos sellaisia ilmenee.

Tavoitat minut osoitteesta usva(a)frogonfly.fi.

Kiitos!

Kuvassa Peligraafikko Usva turkoosin, Roope -nimisen Squishmallows -sammakon kanssa.

Ohjeita onnenpyörän käyttöön:

Lisää osallistujia onnenpyörän kiekolle kirjoittamalla nimi tekstikenttään, ja painamalla ”Lisää osallistuja” -painiketta (tai näppäimistöltä ENTER). Voit lisätä osallistujia kolmeenkymmeneen saakka. Maksimimäärä merkkejä tekstikentässä on 20.

Voit vaihtaa onnenpyörän väriefektiä (tai poistaa sen) vasemmanpuoleisesta pyöreästä ikonista. Tätä voi muokata myös onnenpyörän pyöriessä. Kun onnenpyörä pyörii, odota kärsivällisesti sen loppua. Voit muokata osallistujalistaa taas vasta sen jälkeen kun onnenpyörä on pysähtynyt.

Onnenpyörän pysähtyessä voittajan nimi ilmestyy kiekon alapuolelle.

Kuvassa Onnenpyörä sinipinkillä reunuksella puhelimen näytöllä.

Ideoita onnenpyörän käyttöön:

Onnenpyörään voi lisätä muutakin kuin vain nimiä!

ESIMERKKI 1:
Ostakaa kotiin pussi karkkia ja lisätkää onnenpyörään kohtia ”Ota 1 karkki, ota 2 karkkia…”. Näiden lisäksi onnenpyörään voi laittaa kohtia joissa on pieniä askareita, kuten pyyhi pöytä, tyhjennä tiskikone, kerää pyykit… ehkä tällä saadaan hauskalla tavalla perheen teinitkin liikkeelle?

ESIMERKKI 2:
Keksikää porukalla valmiita tehtäviä ja kirjoittakaa ne kiekolle. Tällä vuosituhannella pullonpyöritykseen ei enää tarvita pulloa.

Nauhoita onnenpyörästä video Instagramiin!

Kun nauhoitat videon arvonnastasi tällä onnenpyörällä, video tallentuu laitteellesi WEBM -tiedostomuodossa.

Osa somekanavista ei huoli tätä videomuotoa, joten se on parempi konvertoida muotoon jota voi käyttää kaikkialla.

Tällainen videotiedostomuoto on mp4.

Suosittelemme käyttämään maksutonta selaimessa toimivaa konvertteria: oma suosikkimme on Cloudconvert.

Klillaa tällä sivulla punaista painiketta ja lataa jo nauhoittamasi WEBM -videotiedosto. Tämän jälkeen ilmestyy punainen painike jossa lukee ”Convert”. Klikkaa sitä. Kun konvertointi on valmis, saat ladattua mp4-videosi vihreästä Download -painikkeesta.

Kuvassa Onnenpyörä keltaoranssilla reunuksella puhelimen näytöllä.

Klikkaa tällä sivulla punaista painiketta ja lataa jo nauhoittamasi WEBM -videotiedosto. Tämän jälkeen ilmestyy punainen painike jossa lukee ”Convert”. Klikkaa sitä. Kun konvertointi on valmis, saat ladattua mp4-videosi vihreästä Download -painikkeesta.

Oma onnenpyörä yrityksellenne tapahtumiin ja messuille?

Valmistan mielelläni teille ikioman, brändiin istuvan onnenpyörän omalla logollanne. Onnenpyörä on kertasijoitus ilman kuukausimaksuja ja saatte kotiutettua sen omaan webhotelliinne. Saatte onnenpyörän joko mobiiliversiona tai leveänä HD-versiona jolloin se voidaan striimata vaikka televisioon tai valkokankaalle.

Lue lisää Arvontakone -sivulta.

Meiltä löytyy arvontaan myös Meisseli:

Voit suorittaa arvonnan kuin arvonnan myös Meisseliä pyörittämällä!

Kuva vihreästä meisselistä alustalla jossa lukee "meisseli.fi". Meisseli on arvontakone.

Onnenpyörän historiaa:

Onnenpyörä on vanha käsite jota on käytetty eri muodoissaan läpi ihmiskunnan historian. Onnenpyörän varhaisin tunnettu muoto voidaan jäljittää muinaiseen Babyloniaan, jossa sitä käytettiin ennustamisessa. Pyörä oli merkitty symboleilla, ja sitä pyöritettiin tapahtumien lopputuloksen määrittämiseksi.

Muinaisessa Kreikassa onnenpyörän käsitteeseen liitettiin jumalatar Tyche, ja hänet kuvattiin usein pyörää pitelevänä. Myös roomalainen jumalatar Fortuna yhdistettiin onnenpyörään, ja myös hänen kuvansa nähtiin usein pyörän kanssa.

Keskiajalla onnenpyörän käsite tuli suosituksi kristillisessä teologiassa. Sitä käytettiin kuvaamaan elämän syklistä luonnetta, jossa ihmiset nousevat ja laskevat onnenpyörässä kohtalon oikkujen mukaan.

Onnenpyörän nykyaikaisen version peliohjelmasta loi Merv Griffin vuonna 1975. Ohjelmassa on suuri pyörivä pyörä joka on jaettu eri osiin, joissa jokaisessa on dollarin arvo tai palkinto. Kilpailijat pyörittävät pyörää vuorotellen ja arvaavat kirjaimia ratkaistakseen sana- tai lausearvoituksen. Ohjelmasta on tullut yksi televisiohistorian suosituimmista ja kestävimmistä peliohjelmista, jonka versioita esitetään yli 60 maassa ympäri maailmaa.

Vuonna 1993 tästä ohjelmaformaatista rantautui oma versio myös Suomeen, ja se saavutti kovan suosion. Ensimmäisten vuosien ajan Onnenpyörä keräsi joka arki-ilta yli miljoona katsojaa.