Huolellinen vektorointi viimeistelee logon!

Vektorointi tarkoittaa kuvan tai logon muuttamista sellaiseen digitaaliseen muotoon, jossa sen kokoa voidaan suurentaa ilman että se menettää tarkkuuttaan. Myös valmistamani yksilöidyt arvontakoneet ja logoanimaatiot vaativat vektoroidun version työstettävästä kuvasta tai logosta.

Yleisimmät vektoroidun kuvan tiedostomuodot ovat .eps, .svg, .ai ja .pdf.

Vektorointiohjelmista löytyy usein työkaluja automaattiseen vektorointiin. Nämä kuitenkin jättävät helposti kulmia pehmeiksi ja voivat aiheuttaa muita yllättäviä ongelmia. Tämän vuoksi,
TEEN KAIKKI VEKTOROINNIT KÄSIN.

 

Vektoroinnin hinta on 120€ +alv24%. Jos teillä on useampi vektorointia vaativa logo niin ota yhteyttä ennen tilausta ja sovitaan tilauksellenne mukava pakettihinta.

Vektoroinnista lyhyesti:

Kuvassa vektorointi.fi -logo.

Onko logonne vektorointia vailla?

Oheisella lomakkeella voitte tilata vektoroinnin helposti. Voitte nopeuttaa prosessia lähettämällä samalla logonne kuvatiedoston liitteenä.

Saatte viestiinne vastauksen jossa vahvistan työn alkaneen, ellei sen aloitus vaadi lisätietoja.

Vektorointi ja laatutakuu?

Mitä tarkoitan vektoroinnin laatutakuulla? Itselleni on tullut vastaan nyt niin monta tapausta joissa vektoritiedoston sisään (eps, ai, svg tai pdf) on vain siirretty kuvatiedosto ilman minkäänlaista käsittelyä. Tämä vilunkipeli huomataan usein liian myöhään kun ”vektoroitu” logo on jätetty odottamaan käyttöä, esimerkiksi vaikka tekstiilituotteiden tilausta.

Kun tilaat vektoroinnin täältä voit olla varma että logosi on aidosti vektoroitu, tai saat rahasi takaisin.

Vektorikuva on rasterikuvan "vastakohta"

Mikä on rasterikuva?

Rasterimuotoinen kuva on digitaalinen kuva, joka muodostuu ruudukkomaisesti järjestetyistä pikseleistä. Ruudukon jokaiselle pikselille annetaan väriarvo, joka yhdessä muodostaa kuvan yleisilmeen.

Rasterikuvia kutsutaan myös bittikarttakuviksi, ja esimerkkeinä voidaan mainita valokuvat, digitaaliset maalaukset ja skannatut asiakirjat. Niitä käytetään yleisesti digitaalisissa grafiikka- ja suunnittelusovelluksissa, kuten Adobe Photoshopissa, ja ne tallennetaan usein formaateissa kuten JPEG, PNG ja GIF.

Yksi rasterikuvien tärkeimmistä ominaisuuksista on se, että niillä on kiinteä resoluutio, mikä tarkoittaa, että kuvan muodostavien pikselien määrä määräytyy kuvan luomisajankohtana. Tämä tarkoittaa, että jos rasterikuvan kokoa muutetaan, kuvan laatu voi kärsiä, koska pikselit tulevat näkyvämmiksi ja kuva voi näyttää epäselvältä tai pikselimäiseltä.

Mikä on vektorikuva?

Vektorimuotoinen kuva on digitaalisen kuvan tyyppi, joka luodaan käyttämällä matemaattisia yhtälöitä muotojen ja viivojen määrittelemiseksi pikseliruudukon sijaan, kuten rasterikuva. Vektorigrafiikka luodaan vektorigrafiikkaohjelmilla, kuten Adobe Illustratorilla, CorelDRAWilla tai Inkscapella.

Vektorikuvat koostuvat muodoista, viivoista ja käyristä, jotka määritellään pikseliruudukon sijaan matemaattisilla yhtälöillä. Tämä tarkoittaa, että niiden kokoa voidaan muuttaa ilman laadun heikkenemistä tai pikselimäisyyttä, sillä matemaattiset yhtälöt voidaan laskea uudelleen ja luoda uusi versio kuvasta missä tahansa koossa tai resoluutiossa.

Vektorigrafiikkaa käytetään yleisesti logoissa, kuvituksissa ja muissa malleissa, jotka on skaalattava eri kokoihin tai tulostusmuotoihin. Niitä käytetään yleisesti myös teknisissä piirustuksissa ja kaavioissa, koska niitä voidaan helposti muokata ja manipuloida.

Vektorigrafiikan yleisiä tiedostomuotoja ovat EPS, SVG, PDF ja AI. Toisin kuin rasterikuvat, jotka sopivat parhaiten realististen kuvien, kuten valokuvien, esittämiseen, vektorikuvat sopivat erinomaisesti muotoiluun, jossa tarvitaan puhtaita, teräviä viivoja ja muotoja.