Suosittu WordPress ja Elementor -lisäosa

WordPress: Helppoa jos sen osaa!

WordPress on loistava valinta verkkosivualustaksi jos on valmis säännöllisesti itse tekemään töitä sivujensa ylläpidon parissa. Tämän vuoksi valitsin WordPressin omien sivujeni rakentamiseen: Tykkään tutustua ja kokeilla erilaisia suosittuja lisäosia, uppoutua ajoittain koodiin ja animoida elementtejä vaivatta Elementor -lisäosaa käyttäen.

WordPress on alusta joka haastaa ammatillista osaamistani ja pakottaa minut olemaan jatkuvasti ajan tasalla. Pidän myös siitä että ohjat pysyy itselläni. Autan myös muita yrittäjiä mielelläni WordPressiin liittyviä ongelmia ratkaisten, mutta vain silloin kun käytössä on Elementor.

Mikä on Elementor?

Elementor on suosittu sivustorakentaja (page builder) WordPress-verkkosivustoille.

Elementorin avulla voi luoda mukautettuja sivuja visuaalisesti ilman syventävää koodaamista tai teknisiä taitoja. Elementorilla on oma käyttöliittymä joka sisältää monia valmiita elementtejä:  tekstin, kuvan, videon, painikkeen ja paljon muuta mitä voit vetää ja pudottaa sivulle. Tämän jälkeen niitä voi muokata haluamallaan tavalla.

Elementorin avulla voi myös lisätä monipuolisia toiminnallisuuksia kuten animaatioita, lomakkeita, sosiaalisen median jakopainikkeita ja paljon muuta. Näiden kanssa on kuitenkin oltava tarkkana: Mitä enemmän sivuillasi on kaikkea pientä sälää, sitä raskaammat sivuista tulee. Optimointi on aina hyvä pitää mielessä, sekä hakukoneiden että latausnopeuden kulmalta. Ihmiset ovat nykyään kärsimättömiä: ellei sivu lataudu tarpeeksi vauhdikkaasti, vierailijat äänestävät jaloillaan.

Elementor on saatavana sekä ilmaisena että maksullisena versiona. Maksullinen versio eli Elementor PRO sisältää luonnollisesti enemmän ominaisuuksia ja laajennuksia. Itse suosittelen ehdottomasti maksullista versiota, sillä sen hinta-laatu suhde on loistava. Lue lisää Elementorista täällä.

WordPress -sivustoja Elementor -lisäosalla

Muun muassa tällaisia verkkosivuja olen tehnyt! Käytän satunnaisesti ja tilanteen vaatiessa myös tekoälyn luomia kuvia sivujen visuaalisen ilmeen tueksi. Oma suosikkini tähän astisista töistä on ollut Lingonperryn verkkosivut.

Kuvassa WordPress -alustalle rakennettu Lingonperry -verkkosivu, läppärin näytöllä.

Lingonperry

Lingonperry on uusi musiikkialusta joka yhdistää uuden musiikin, kuuntelijat, levy-yhtiöt ja venuet.

WordPress -alustalle rakennetut Pixpoint Maps -verkkosivut läppärin näytöllä.

Pixpoint Maps

Pixpoint Maps tulee olemaan uuden ajan karttasovellus logistiikka-alalle. Tälle sivustolle olen luonut vain visuaalisen ilmeen.

Nordlicht

Nordlicht -sivustolle toivottiin liikkuvaa ja moniulotteista elementtiä revontulien väreissä. Lopputulos oli tämä.